Implementacija zahtjeva standarda EN15224:2016 u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane

ABC Project je uspješno relizovao projekat pružanja konsultantskih usluga na implementaciji zahtjeva standarda EN15224:2016 u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane – Referentnom centru intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog Kliničkog centra Republike Srpske.

Certifikacijski audit prema zahtjevima standarda EN15224:2016 Quality management systems for healthcare je proveden od strane međunarodno priznatog i akreditovanog certifikacijskog tijela Bureau Veritas Certification. Opseg certifikacije prema zahtjevima EN15224:2016 obuhvata slijedeće aktivnosti: Zbrinjavanje kritično oboljelih nehirurških pacijenata. Edukacija iz oblasti intenzivne medicine. Naučno istraživačka djelatnost iz oblasti intenzivne medicine.

Zahtjevi standarda EN15224:2016 su fokusirani na kliničke procese i njihovu interakciju sa procesima edukacije i naučno istraživačkog rada te zajedno čine neodvojivu cjelilnu. Ovaj standard je slično kao i drugi standardi iz serije ISO koji se odnose na sisteme upravljnja, risk-based standard, sa fokusom na upravljanje kliničkim rizicima u procesu planiranja i pružanja zdravstvenih usluga.

Klinika intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog Kliničkog centra Republike Srpske, je doslednom implementacijom zahtjeva standarda EN15224:2016 i njegovom certifikacijom, pokazala svoju opredijeljenost za upravljanje i minimizaciju uticaja kliničkih rizika u svom radu i fokusiranost na pacijenta odnosno pružanje zdravstvenih usluga prema potrebama pacijenata.

Sve čestitke timu Klinike intenzivne medicine Univerzitetskog Kliničkog centra Republike Srpske na uspjehu ?